Petr Cibulka
Rodinné bio vinařství Cibulka Mikulov
Příběh vinařství začíná po roce 2005. Tehdy si rodina Cibulků začala pořizovat první vinohrady v okolí Lednice na Moravě. Chtěli si vyrobit vlastní vína podle vlastních představ pro svou tehdejší restauraci a hotel, který v Lednici provozovali. V té době začínali s odrůdou Hibernal.
Dnes již mají 16 ha vinohradů, kde pěstují i další odrůdy jako jsou například Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe, Pinot Noir, Pálava, Sylvánské zelené a modré, Solaris nebo Chardonnay.
Veškerá produkce tohoto vinařství je od počátku hospodaření v režimu organického hospodářství. Vína se vyznačují šetrným zpracováním, minimálními zásahy do přirozených procesů kvašení i následného zrání vína.
Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem