Pršuto panenka z Pršutérie

Ochutnejte to nejjemnější vepřové maso.

129 Kč 716,67 Kč / 1 kg
Skladem

Cena je uvedena za kus. V balení 1 ks po cca 130 g.

 

Pršuto panenka z rodinné farmy Chovaneček se vyrábí z nejjemnějšího vepřového masa - panenská svíčková. Výroba probíhá několik týdnů.
Na výrobu 100 kg bylo použito 145 kg vepřové panenky.
Postupnou ztrátou sušením dochází k odjímání vody a tím se výrazně zvyšuje trvanlivost výrobku. S časem a zráním se zvyšuje intenzita přírodního aroma masa.
Jalovec, pepř, koriandr, vavřín spolu s jemným zauzením bukovým dřevem podtrhnou lahodnou chuť našeho pršuta.

Pršuto panenku ocení obzvláště ženy pro svůj velmi nízký obsah tuku a velmi jemnou chuť. Krásný dárek. 

Panenku uchovávejte v chladném prostředí nejlépe zavěšenou, tam kde mírně proudí vzduch - například větraný sklípek nebo komora.
V takovémto prostředí vybalená a zavěšená vydrží i několik měsíců.

A jak si ji nejlépe vychutnat? Čím je vyzrálejší, tím je chutnější. Jeho aroma se nejlépe rozvine při pokojové teplotě.  Panenka servírovaná na tenké medailonky bude královskou ozdobou vaší salátové mísy.

Energetická hodnota: 661 KJ / 156 Kcal
Nutriční hodnoty: tuky 3,6 g, z toho nasycené masné kyseliny 1,4 g, sacharidy 0,1 g, z toho cukry 0,1 g, bílkoviny 31 g, sůl 5,7 g

Jméno značky: rodinná farma Chovaneček
Kategorie: maso a klobásky
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodina Chovanečků prorazila výrobou uzenin. To jim ale nestačilo a začali si dělat vše od začátku až do konce sami. Od chovu až po zpracování. A to se nám líbí!

Jejich pršuty jsou vyhlášené. Jak sám pan Chovaneček říká: „Naší cestou je kvalitní pršut bez kompromisů. Neustále se učíme a objevujeme nové možnosti jak je zlepšovat a vylaďovat. Je to nádherná práce.Začali jsme v roce 2013. Naše farma se věnuje chovu kříženců ovcí plemene Suffolk.  Kozy máme České hnědé krátkosrsté. V roce 2015 jsme přivezli první krávy plemene Higland. Rovněž včelaříme. Sami pak žijeme a pracujeme u těchto pastvin, coby kamenem dohodil od královských Litoměřic.Hospodářství je celkem dřina, v kopci se říká, že dvojnásobná, ale stojí to zato. Člověk tu totiž může zažít pocit svobody. Pocit, kdy si utahaný po celodenní práci, sedneš na kopec a podíváš se kolem sebe a do dálky, uvažuješ o konečnosti, tím pádem jsi schopen pocítit i to přesahující nekonečno. Člověk si pak opravdu váží každé z činnosti a surovin, protože ji měl v rukách v každém stádiu a uvědomuje si kolik je za tím lidské práce.“

 

nahled-foto-uzenarska-vyroba-86