Cava brut, Sumarroca, Španělsko

Opojná Cava vyrobená tradiční metodou champenoise.

449 Kč 598,67 Kč / 1 l
Skladem

Bílé šumivé víno brut, z vinařské oblasti Cava, z odrůd Parellada, Xarello, Macabeo a Chardonnay. Vyrábí se tradiční metodou champenoise. Fermentace probíhá v tancích z nerezavějící oceli při kontrolované teplotě 14 °C po dobu 18 dní. Zraje 24 měsíců v lahvi. Má slámově žlutou barvu s nazelenalým odstínem, jemné a perzistentní bublinky, v chuti měkké, elegantní a příjemné s dlouhou dochutí.

Doporučujeme podávat při teplotě 6-8 °C

 

vinařství: Bodegues Sumarroca
region: Katalánsko
vinařská oblast: Cava

odrůda: Xarel.lo, Parellada, Macabeo, Chardonnay
barva vína: bílé šumivé víno
cukernatost: brut
ročník: 2019

 

 

o vinařství Sumarroca:

Vinařství navazuje na dlouhou vinařskou tradici rodiny Sumarroca pod Katalánskými Pyrenejemi. V osmdesátých letech 20. století se rodina přestěhovala do Sant Sadurní D´Anoia v oblasti Penedés a začala se věnovat nejen místním ale i zahraničním odrůdám na 455 ha vinic ve třech rozdílných vinohradech. Nádherné sídlo uprostřed vinohradu vyzařuje úspěšnost jejich počínání.

Dnes patří k nejdůležitějším výrobcům v oblasti Penedés. Vyrábí nejen tichá vína, ale především šumivá vína Cava, která jsou vysoce oceňována.

Kategorie: bublinky
země: Španělsko
typ vína: bílé
typ vína: šumivé
cukernatost: suché
vlastnosti: bio
cena: do 500 Kč
chuťový vjem: svěží

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: