Oranž, Osička

Oranž verze 2021, 100% Tramín červený, šlapané hrozny, fermentace v otevřené kádi včetně třapin zhruba 10 dní. Poté zrálo víno cca 8 měsíců ve starých dubových sudech (500L) a akátovém sudu (1000L). Lahvováno bez filtrace s minimálním sířením. Výrazná, zlatá až oranžová barva, velmi intenzivní aroma po tropickém ovoci. V chuti štavnaté s jemným tříslem, kořenitostí a dlouhou dochutí.

619 Kč
Skladem

vinařství: Jaroslav Osička
oblast:
Česká republika, Morava, Velké Bílovice

složení:  100% Tramín červený
ročník: 2022
typ vína: suché / oranžové/ tiché /naturální

uzávěr:
 šroubový

alk.: 13,0 %

objem: 0,75 l
obsahuje siřičitany

 

o vinařství:

Jaroslav Osička, dlouholetý pedagog působící na střední vinařské škole ve Valticích, pochází největší moravské vinařské obce Velké Bílovice. Ve vinicích pracuje bez použití systémových chemických prostředků, herbicidů a pesticidů.

Vinice jsou celoplošně ozeleněny přirozenou bylinnou vegetací dané lokality a menší část vinic je ozeleněna pouze ob řádek. Víno se snaží „nevyrábět“, ale spíše mu v jeho tvorbě pomáhat. Víno při výchově lehce usměrňuje opakovaným stáčením či mícháním kvasnic tak, aby nebyla potlačena odlišnost ročníku a původu z určité tratě. Kyslík vínu nezakazuje a nečiní z něj nepřítele.

Vína Jaroslava Osičky kvasí spontánně bez řízení kvasné teploty a dlouhodobě zrají v dřevěných sudech na jemných kalech za občasného míchání 5 – 24 měsíců.

Jméno značky: Jaroslav Osička
Kategorie: víno a destiláty
země: ČR
typ vína: oranžové
typ vína: tiché
cukernatost: suché
vlastnosti: vegan
chuťový vjem: ovocné

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Jaroslav Osička, dlouholetý pedagog působící na střední vinařské škole ve Valticích, pochází největší moravské vinařské obce Velké Bílovice. Ve vinicích pracuje bez použití systémových chemických prostředků, herbicidů a pesticidů.

Vinice jsou celoplošně ozeleněny přirozenou bylinnou vegetací dané lokality a menší část vinic je ozeleněna pouze ob řádek. Víno se snaží „nevyrábět“, ale spíše mu v jeho tvorbě pomáhat. Víno při výchově lehce usměrňuje opakovaným stáčením či mícháním kvasnic tak, aby nebyla potlačena odlišnost ročníku a původu z určité tratě. Kyslík vínu nezakazuje a nečiní z něj nepřítele.

Vína Jaroslava Osičky kvasí spontánně bez řízení kvasné teploty a dlouhodobě zrají v dřevěných sudech na jemných kalech za občasného míchání 5 – 24 měsíců.