Oranž, Osička
Oranž verze 2021, 100% Tramín červený, šlapané hrozny, fermentace v otevřené kádi včetně třapin zhruba 10 dní. Poté zrálo víno cca 8 měsíců ve starých dubových sudech (500L) a akátovém sudu (1000L). Lahvováno bez filtrace s minimálním sířením. Výrazná, zlatá až oranžová barva, velmi intenzivní aroma po tropickém ovoci. V chuti štavnaté s jemným tříslem, kořenitostí a dlouhou dochutí.
vinařství: Jaroslav Osička
oblast: Česká republika, Morava, Velké Bílovice
složení: 100% Tramín červený
ročník: 2022
typ vína: suché / oranžové/ tiché /naturální
uzávěr: šroubový
alk.: 13,0 %
objem: 0,75 l
obsahuje siřičitany
o vinařství:
Jaroslav Osička, dlouholetý pedagog působící na střední vinařské škole ve Valticích, pochází největší moravské vinařské obce Velké Bílovice. Ve vinicích pracuje bez použití systémových chemických prostředků, herbicidů a pesticidů.
Vinice jsou celoplošně ozeleněny přirozenou bylinnou vegetací dané lokality a menší část vinic je ozeleněna pouze ob řádek. Víno se snaží „nevyrábět“, ale spíše mu v jeho tvorbě pomáhat. Víno při výchově lehce usměrňuje opakovaným stáčením či mícháním kvasnic tak, aby nebyla potlačena odlišnost ročníku a původu z určité tratě. Kyslík vínu nezakazuje a nečiní z něj nepřítele.
Vína Jaroslava Osičky kvasí spontánně bez řízení kvasné teploty a dlouhodobě zrají v dřevěných sudech na jemných kalech za občasného míchání 5 – 24 měsíců.
Jméno značky: | Jaroslav Osička |
---|---|
Kategorie: | víno a destiláty |
země: | ČR |
typ vína: | oranžové |
typ vína: | tiché |
cukernatost: | suché |
vlastnosti: | vegan |
chuťový vjem: | ovocné |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jaroslav Osička, dlouholetý pedagog působící na střední vinařské škole ve Valticích, pochází největší moravské vinařské obce Velké Bílovice. Ve vinicích pracuje bez použití systémových chemických prostředků, herbicidů a pesticidů.
Vinice jsou celoplošně ozeleněny přirozenou bylinnou vegetací dané lokality a menší část vinic je ozeleněna pouze ob řádek. Víno se snaží „nevyrábět“, ale spíše mu v jeho tvorbě pomáhat. Víno při výchově lehce usměrňuje opakovaným stáčením či mícháním kvasnic tak, aby nebyla potlačena odlišnost ročníku a původu z určité tratě. Kyslík vínu nezakazuje a nečiní z něj nepřítele.
Vína Jaroslava Osičky kvasí spontánně bez řízení kvasné teploty a dlouhodobě zrají v dřevěných sudech na jemných kalech za občasného míchání 5 – 24 měsíců.