Zweigeltrebe, Bystřický

Výrazná podoba odrůdy Zweigeltrebe z Bořetic. Víno zrálo dvacet měsíců v použitých dubových sudech o objemu 225 litrů. Lahvováno bylo bez filtrace s minimální sírou. Velmi vrstevnaté, ovocné, šťavnaté víno s delším kořenitým dojezdem. 

550 Kč 733,33 Kč / 1 l
Skladem

vinařství: Vojtěch Bystřický
oblast:
Česká republika, Morava, Bořetice

složení: Zweigeltrebe
ročník: 2019
přívlastek: - / moravské zemské víno
typ vína: suché / červené / tiché 

zrání: 20 měsíců v sudu
uzávěr:
 korek
archivace: 5 let

alk.: 13,9 %

objem: 0,75 l
obsahuje siřičitany

Jméno značky: Bystřický
Kategorie: červené víno
země: ČR
typ vína: červené
typ vína: tiché
cukernatost: suché
vlastnosti: vegan
cena: do 750 Kč
chuťový vjem: strukturované

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vojta a Anička. Z jednoho společného nápadu se stal splněný sen. Tohle duo hospodaří v Bořeticích na cca dvou hektarech, ale brzy je rozšíří o další 1,5 hektaru. Práce na vinohradech probíhá v organickém a postupně i biodynamickém režimu. První ročník vína byl z roku 2016 a Vojta s Aničkou si díky němu pevně ujasnili, jakou cestou chtějí jít. A drží se jí.

Soustředí se pouze na červená vína z odrůd jako Frankovka, Svatovavřinecké, Zweigeltrebe a do budoucna také Pinot Noir, který bude mít i svou šumivou podobu. 

Vína zrají v barikových sudech minimálně rok a půl, vybrané ročníky si v sudech poleží až tři roky. Výslednou podobu vín charakterizuje minimální zásah do procesu a čas na zrání. Výsledkem jsou krásná, uhlazená a plnější červená vína s velkým potenciálem na zrání v lahvi. Pokud tedy vydržíte čekat.

„Náš životní styl promítáme i do vína. Zdravé lokální potraviny, šetrnost k životnímu prostředí i vlastnímu tělu a péče o přírodu je pro nás samozřejmostí. Proto i vína, která děláme s láskou, nezaostávají. O vinohrad pečujeme za pomocí přírodních preparátů a o vína se staráme tak, aby sama ukázala, co v nich je. Do přírody nedáváme nic, co bychom nedali sobě. Příliš nefiltrujeme, protože i pro nás a náš mikrobiom jsou kvasinky prospěšné. Síru využíváme minimálně, a to v limitech pro biorežim.“