Bílé šumivé víno brut nature, z vinařské oblasti Cava, z odrůd Xarello, Macabeo a Parellada. Vyrábí se tradiční metodou champenoise.
Fermentace probíhá v tancích z nerezavějící oceli při kontrolované teplotě 15 °C po dobu 6 týdnů. Zraje 30 měsíců v lahvi.
Má brilantní světle žlutou barvu, delikátní aroma bílého ovoce, hrušek, jablek, květin s tóny citrusového ovoce.V chuti je velmi vyvážené, pitelné, krémové, svěží a minerální s dlouhým závěrem.Etiketa vyjadřuje vztah rodiny k hudbě a hudebnímu skladateli Pau Casalovi, který má v El Vendrell muzeum.
Teplota servírování: 6-8 °C
Doporučujeme podávat jako aperitiv nebo s plody moře, rybím carpacciem, vyzrálými sýry, bílým masem, rýží nebo paštikou.
vinařství: Jané Ventura
region: Katalánsko
vinařská oblast: Cava
odrůda: Xarel.lo, Parellada, Macabeo
barva vína: bílé šumivé víno
cukernatost: brut nature
ročník: 2017
o vinařství:
Jané Ventura vyrábí vysoce kvalitní tichá i šumivá vína v jižní části oblasti Penedés již od roku 1914. Gerard Jané, enolog a generální manager, reprezentuje již čtvrtou generaci rodiny Jané. Vinařství se snaží o sounáležitost s půdou, na které pěstují vína. Jané Ventura je průkopník v pěstování autochtoních odrůd jako je Sumoll a Malvasía de Sitges.
Vinice leží na malých parcelách v různých nadmořských výškách, některé se nacházejí u moře v obci Sant Salvador a další na úpatí pohoří Serra del Montmell v nadmořské výšce 700 m. Celkem má vinařství 17 ha vinic a vyrábí vína v limitovaném množství z tradičních a místních odrůd.
Vinařství se podílí také na organizaci mezinárodního hudebního festivalu Pau Casals a při této příležitosti byla vyrobena značka šumivého vína s názvem Cava Reserva de la Música.
Kategorie: | bublinky |
---|---|
země: | Španělsko |
typ vína: | bílé |
typ vína: | šumivé |
cukernatost: | suché |
cena: | do 750 Kč |
chuťový vjem: | strukturované |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.