Bílé šumivé víno brut, z vinařské oblasti Cava, z odrůd Parellada, Xarello, Macabeo a Chardonnay. Vyrábí se tradiční metodou champenoise. Fermentace probíhá v tancích z nerezavějící oceli při kontrolované teplotě 14 °C po dobu 18 dní. Zraje 24 měsíců v lahvi. Má slámově žlutou barvu s nazelenalým odstínem, jemné a perzistentní bublinky, v chuti měkké, elegantní a příjemné s dlouhou dochutí.
Doporučujeme podávat při teplotě 6-8 °C
vinařství: Bodegues Sumarroca
region: Katalánsko
vinařská oblast: Cava
odrůda: Xarel.lo, Parellada, Macabeo, Chardonnay
barva vína: bílé šumivé víno
cukernatost: brut
ročník: 2019
o vinařství Sumarroca:
Vinařství navazuje na dlouhou vinařskou tradici rodiny Sumarroca pod Katalánskými Pyrenejemi. V osmdesátých letech 20. století se rodina přestěhovala do Sant Sadurní D´Anoia v oblasti Penedés a začala se věnovat nejen místním ale i zahraničním odrůdám na 455 ha vinic ve třech rozdílných vinohradech. Nádherné sídlo uprostřed vinohradu vyzařuje úspěšnost jejich počínání.
Dnes patří k nejdůležitějším výrobcům v oblasti Penedés. Vyrábí nejen tichá vína, ale především šumivá vína Cava, která jsou vysoce oceňována.
Kategorie: | bublinky |
---|---|
země: | Španělsko |
typ vína: | bílé |
typ vína: | šumivé |
cukernatost: | suché |
vlastnosti: | bio |
cena: | do 500 Kč |
chuťový vjem: | svěží |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.