Víno samo o sobě je skvělé, ale co teprve v kombinaci s jídlem. Jenomže to není jen tak - kyselinka, cukr, tříslovina, tuk, sůl, struktura jídla, vůně, chutě... Některé vlastnosti v kombinaci vyniknou, jiné splynou a rozehrají koncert úplně nových vjemů, které víno samotné neodhalí. Kyselina, alkohol a viskozita vína má vliv na to, jak vnímáme tučná jídla, ostrost nebo sladké chutě. Párování vína s jídlem může zážitek mnohonásobně umocnit, když najdete ty správné kombinace. A tentokrát se zaměříme na sýry.
Čas konání akce: 10.10.2023 v 19.00 hodin (délka cca 2 hodiny)
Místo konání akce: Dobrotéka Vinohrady (Sázavská 24, 120 00 Praha 2)
Vstupné: 700 Kč/os.
Degustace se uskuteční při min. počtu 10 osob. V opačném případě si vyhrazujeme právo na zrušení akce.
2. Ovčí a kozí sýry.
3. Speciální druhy sýru s modrou a bílou plísní.
4. Netradiční druhy sýrů a sýry ve slaném nálevu.
5. To nejlepší z degustací I.-IV.
Kategorie: | degustace |
---|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.